В ерата на новите и лъскави вещи, масово хората се стремят към това възможно най-скоро да се отърват от старите вещи, без желание да ги освежат и да продължат да ги използват. Има обаче хора, които не обичат да се разделят лесно с любимите си вещи. Днес избрахме да споделим с вас няколко домашни варианта за реставрация на стари мебели.

Реставрация на стари мебели – направи си сам

Боядисване на мебели

Първото нещо, от което трябва да започнете, когато сте решили да правите реставрация на мебели е да прецените какъв цвят и тип боя ще ви трябва. Мебелите изработени от евтин материал, могат да бъда покрити с почти всякаква боя. За да получите бляскава мебел използвайте лакова боя, друг чудесен вариант, който можем да ви предложим е употребата на акрилна боя на водна основа.
Имайте предвид, че освен боядисването в един основен цвят и боя, можете да декорирате в допълнение и с различни четки, валяци и пистолети. Ако желаете по-нестандартен и креативен подход в боядисването на мебели и не притежавате художествени умения, използвайте готови шаблони. Такива можете да намерите в специализираните магазини, можете да отпечатате на хартия или картон, използвайки картинка свалена от интернет.
Не забравяйте да почистите старателно и обезмаслите мебелите, преди да започнете с реставрацията. След, пребоядисването сменете дръжките, ключалките и механизмите, шлифовайте повърхността с много фина шкурка и Voilà… имате реставрирана стара мебел, която изглежда като нова.

Декупаж на мебели

Декупажната техника е уникален и чудесен вариант, благодарение на който можете да вдъхнете живот на вашите стари мебели. Единственото, от което се нуждаете е красива хартия или салфетки, акрилна боя или акрилен безцветен лак, декупажно лепило или Ц200, ножица и креативност. Можете да приложите декупаж от малки декоративни елементи до големи трапезни маси и фотьойли.

Въпреки всичко, ако сметнете, че нямате достатъчно време или желание да реставрирате вашите стари мебели, можете да се възползвате от услугите на Plovdivstroi.com свързани с почистване и изхвърляне на стари и ненужни вещи.

Реставрация на стари мебели – направи си сам