Модните тенденции в интериорния дизайн всяка година идват и си отиват. Някои остават класически, винаги актуални, други излизат от мода и никога повече не се завръщат. Освен това има толкова голям избор за обзавеждане на дома или офиса, че взимането на решение може да се окаже, колкото приятно, толкова и трудно занимание. Ако обаче желаете леко да актуализирате и освежите вашия дом, представяме ви няколко модни тенденции за интериорен дизайн през настоящата 2021 година.

Модерни цветове 2021

Цветът на 2020 година беше класическото синьо, което отстъпва първото място за 2021 година не на един цвят, а на цели два цвята: жълто и сиво. Жълтото и сивото предават послание на надежда, сила и усещане за приповдигнато и слънчево настроение. И двата цвята ще стоят чудесно във всеки един декор. Ако не желаете да инвестирате в нови мебели, можете да ги приложите чрез завесите, декоративните възглавници, килима, саксиите, картините.

Естествени материали в обзавеждането на дома

Естествените материали остават на фокус и набират все по-голяма скорост и популярност.
Що се отнася до естествените материали, дървото е най-популярния избор. То е гъвкаво и намира изключително голямо приложение в обзавеждането на нашите домове и офиси. То е разнообразно, налично е в различни цветове и шарки. От библиотеки и мебели до малки декоративни елементи – има много начини как да го включите във вашия интериор.
Въпреки че мебелите от дърво или гранит са класически избор и са сигурен залог, тази тенденция поставя в центъра на вниманието повече материали като бетон, камък, мед и месинг. Медни или месингови акценти могат да накарат декора на вашия дом да заблести.
Бетонът е друг универсален материал, който продължава да набира популярност в интериорния дизайн през последните няколко години. Интериорните бетонни стени или подове ще добавят естествен, модерен индустриален стил на вашия дом.

Мултифункционални мебели

Мултифункционалните мебели продължават да бъдат супер актуални и през 2021 година. Те са не само разумни, но и добавят интересен дизайнерски елемент в обзавеждането на дома ви. Холна маса със съхранение и гъвкави плотове, които улесняват вечерята на дивана? Или масичка за кафе, която може да се трансформира в маса за хранене? Разтегателни трапезни маси с различни форми и размери? Изборът зависи от вас и вашите нужди.

Нестандартен таван

Сред модните тенденции за интериорен дизайн през 2021 година на почетно място стои таванът. Избирайки нестандартен таван е необходимо да се придържате към изчистени и семпли стени, за да не отвличат вниманието от него. Изберете атрактивен окачен таван, опънат таван, боядисван в нестандартен цвят, декориран с интересно осветление, внесете различни текстури в него… варианти много, за да постигнете един наистина уникален сам по себе си дизайн на таван. Правилната комбинация от елементи може да накара всяка една стая да изглежда по-светла, по-различна и най-вече – запомняща се.
Изграден според вашите нужди и предпочитания, изборът на персонализиран интериорен дизайн, комбиниран с модните тенденции за 2021 година, ви позволява да имате дом, за който винаги сте мечтали.