Идеята за отворено пространство е популярна днес по различни причини. Интериорът без стени изглежда по-широк, по-свободен и по-светъл. Единствената негативна страна на така наречените студиа е липсата на уединение и визуалното отделяне на едната стая от друга. В този случай можете да използвате стъклени преградни стени, които визуално да отделят една зона от друга.

Стъклени прегради за зониране на апартамент

Чудите се безопасно ли е употребата на стъклени прегради за зониране на пространството в една стая? Естествено, че ако хвърлите достатъчно тежък предмет по тях, те ще се счупят. Но съвременните технологии позволяват да се получи достатъчно дебело и трайно стъкло, отговарящо на всички критерии за безопасност. Следователно е малко вероятно да се натъкнете и да се нараните на подобна стъклена преградна стена. А за по-голяма сигурност можете да заложите на закалено стъкло, което е изключително устойчиво и издръжливо на удари.
Все по-предпочитан избор се превръщат стъклените преградни стени. Предлага се огромно разнообразие от форми, шарки, текстури и рамки и относително ниско тегло, което прави инсталирането по-лесно и по-безопасно.
Когато е необходимо визуално да се отдели една стая от друга в студио , се инсталират плъзгащи се стъклени прегради и врати. Можете да видите няколко примера за това на следващите снимки.

Интересен начин за използване на стъклени прегради е да ги инсталирате в ниша или върху площ от стаята, запазена за килер или малка съблекалня. Изключително модерно е да отделите банята от спалнята или домашния офис от хола.

Вътрешните стъклени преградни стени могат да играят ролята на оригинален декоративен елемент.